Extras de carte funciara online

Extras de carte funciara online. Afla cum poti obtine extrasul acasa de pe internet fara a mai fi necesara deplasarea la Oficiul de Cadastru (OCPI)

Pentru a evita statul la cozi, Agentia de Cadastru si Publicitate Imobilara (ANCPI) a pus la dispozitia cetatenilor (persoane fizica sau juridice) o platforma informatica (ePayment ANCPI), momentan singurul serviciu on-line este cel de obtinere a extrasului de carte funciara. Pretul a ramas 20 lei, iar vestea buna este ca se obtine rapid fara a mai plati taxa de urgenta.

Aveti nevoie de acces la internet si un card bancar.

El se poate obtine numai daca imobilul este intabulat, altfel fiind necesara o lucrare de cadastru si intabulare.

Cum se poate obtine extrasul on-line?

Pentru a-l obtine este necesar sa urmati urmatorii pasi:

 1. accesati pagina http://epay.ancpi.ro/epay/SelectProd.action?prodId=1420
 2. trebuie sa va creati un cont, deci in partea stanga a paginii aveti un buton “Cont nou”
 3. in pagina de autentificare, in partea de jos apasati butonul “utilizator nou”, completati campurile si validati prin butonul “INREGISTREAZA”
 4. din rubrica servicii selectati “servicii on-line” , apoi “adauga in cos”, in urmatoarea pagina selectati cantitatea apoi butonul “ADAUGA IN COS”
 5. in partea de sus unde este un buton sub forma unui cos (vezi imaginea atasata) verificati “1(cantitatea) x Extras de carte funciara pentru informare (on-line)”
 6. Continuati comanda prin apasarea butonului “CUMPARA”
 7. Urmatorul pas este de a stabili adresa si numarul cadastral al imobilului pentru care se solicita extrasul de carte funciara. Pentru acestea apasati butonul “CONFIGUREAZA”
 8. Se introduc cele solicitate: judet, unitate administrativ teritoriala, numar de carte funciara, numar de cadastru (explicatiile despre aceste doua numere detaliate mai jos);
 9. Salvati aceste dateapasand “SALVEAZA” si in urmatoarea fereastra apasati butonul ‘CUMPARA”
 10. In formularul urmator se completeaza campurile cu datele de pe card-ul dvs. cu care doriti sa faceti plata.
 11. Dupa procesarea datelor, validarea platii cu cardul cosul se actualizeaza si o sa primiti extrasul solicitat.

Cat dureaza si cum se obtine?

Timpul de asteptare este in jurul a 10 minute, doar in cazul in care documentul este convertit din analogic in digital. O parte din acest timp este ocupat de procesarea si validarea platii efectuata cu cardul. In cazul in care extrasul nu este disponibil in format digital, timpul de asteptare creste la cateva zile ( primiti un termen) pana se executa convertirea.

Atentie ! Extrasul il obtineti tot din site-ul din care l-ati comandat, deci nu o sa-l primiti prin e-mail. O sa primiti un mail prin care sunteti informati de starea comenzii.

In contul dvs., accesati detalii cont (vezi imagine jos), iar la “istoric comenzi”  aveti toate detaliile. Daca starea comenzii este finalizata, puteti obtine extrasul prin accesarea butonului “VIZUALIZEAZA” si la rubrica SOLUTII il puteti descarca in format PDF.

Ce sunt numarul cadastral, numarul de carte funciara si identificatorul electronic si de unde se obtin ?

Numarul cadastral este un identificator al terenului si al documentatiei cadastrale. Numarul de carte funciara este un identificator al cartii funciare. Atat numarul cadastral cat si numarul de carte funciara se acordau separat deoarece serviciile de carte funciara si cadastru erau separate si au fost folosite aproximativ pana in anul 2010, acestea fiind inlocuite de un identificator unic, numit Identificator Electronic (IE) care uneste cele doua numere. Numerele cadastrale si de C.F. vechi au fost convertite si li s-a acordat din oficiu un IE, ele fiind mentionate in continuare in careta funciara pe prima pagina pentru o identificare mult mai usoara.

Numarul de cadastru vechi se poate obtine dintr-o documentatie de cadastru (este mentionat pe planul de amplasament si delimitare, fisa imobilului, relevee), mentionat in contractul de vanzare-cumparare daca a fost dobandit prin cumparare sau un extras de C.F. mai vechi.

Numarul de carte funciara (C.F.) il puteti gasi mentionat intr-un contract de vanzare-cumparare, incheiere de intabulare sau un extras C.F. mai vechi.

Identificatorul electronic il puteti gasi mentionat intr-un contract de vanzare-cumparare mai nou, intr-o documentatie cadastrala sau un extras de C.F. mai vechi.

Institutii care accepta

Conform siteului ANCPI, la data la care este scris acest articol, extrasul de carte funciara este acceptat de urmatoarele institutii: Alpha Bank, Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Romaneasca, Banca Transilvania, BCR casa pentru locuinte, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, EXIM Bank, Fondul de Garantare a Creditului Rural, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Garanti Bank, Idea Bank, ING Bank, Libra Internet Bank, Raiffeisen Bank, Unicredit Bank.

Conform legislatiei in vigoare, toate institutiile ar trebui sa accepte,

Cum puteti verifica autenticitatea unui extras de carte funciara obtinut online ?

ANCPI pune la dispozitia utilizatorilor o adresa de web, unde pe baza unui cod de verificare de pe extras (afisat in partea superioara de pe prima pagina), puteti verifica datele din extras cu cele din baza de date.

Puteti verifica extrasul aici.